Malmös glädje: ÖSK körde över HIF

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-08-28

Serieledarna var helt utspelade i första halvlek

I den första halvleken hade Örebro bollen i nät vid fem tillfällen.

Bara två mål blev godkända men utklassningen av serieledarna Helsingborg var ett faktum.

Till slut vann de med 3–0 och HIF tappade poäng i toppen – glädjande för närmast jagande lag Malmö som nu får ett guldläge att ta över ledningen.

– Första halvlek måste ha varit det bästa vi har gjort i år, säger ÖSK:s Magnus Wikström till TV4 efter matchen.

Malmö FF

Ledningen tog Örebro redan efter fem minuter genom lagkaptenen Magnus Wikström.

Därefter ramlade tre icke-godkända mål in.

Det första var tydligt felaktigt då Roni Porokara satte bollen, men en Paulinho i HIF:s straffområde förvirradesituationen.

Det andra var tveksamt och återigen var Porokara inblandad när han, från offsideposition då, passade till Alejandro Bedoya.

Malmö får chansen

Bedoya gjorde ytterligare ett mål som inte blev godkänt innan Magnus Kihlberg satte 2–0 i 35:e minuten.

I den 78:e minuten gjorde Markus Astvald 3–0 efter samspel med Nordin Gerzic.

Serieledarna Helsingborg var helt överkörda och ger nu tvåan Malmö ett perfekt läge att ta över förstaplatsen när de möter Elfsborg på hemmaplan på söndagen.

– Vi får en olycklig start och de är betydligt bättre än oss i dag, säger HIF:s Marcus Lantz.