Då kom förra årets skyttekung, Wandersons första mål för säsongen.

Ett mål som gav Gais första bortasegern mot Örebro sedan 2000.

Det var 10 år sedan Gais slog Örebro på bortaplan, och spelmässigt såg det till en början ut som att sviten skulle kvarstå.

Men förra årets skyttekung, Wanderson ville annat.

I den 37:e minuten fick Gais en frispark strax utanför Örebros straffområde. Frisparken rensades rakt ut till Wanderson som fick till en klockren volley som flög förbi John Alvbåge som inte hade en chans.

”Började okej”

Matchen hade inletts med klart Örebro-tryck, men hemmalaget fick inte till några vassa chanser.

Och till halvtidsvila gick de med ett mål i baken och med en skadad lagkapten.

Strax efter 0–1-målet blev kapten Fredrik Nordback liggandes och tvingades sedan halta av planen och avsluta matchen.

– Vi började okej, sen fick Gais matchen precis dit de ville, sade Örebros Magnus Kihlberg till PPV i pausen.

Missade öppet mål

I den andra halvleken var det bara Örebro det handlade om.

Men nollan bestod.

Vassaste chansen kom i den sista spelminuten då Alejandro Bedoya kom helt fri och fick öppet mål – men han sköt utanför.

Inte nog med att ha missat öppet mål, Gais fångade upp bollen och efter en snabb spelvändning punkterades matchen genom 2–0 av Aram Khalili.

– Det är en arbetsinsats. Det har varit upp och ner sä här långt men i dag var det upp till kamp, analyserade Gais-målvakten Dime Jankulovski till PPV efter matchen.