Lagerbäcks succégenrep

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-06

Äntligen kom Nigerias första seger – lägligt inför VM

Matchen hamnade i skymundan på grund av det stora tumultet utanför arenan.

Men Lars Lagerbäck fick ändå sin första seger som nigeriansk förbundskapten och kan gå in i VM om mindre än en vecka med en positiv känsla i laget.

Lars Lagerbäck.

I går nåddes Lars Lagerbäck av det tunga beskedet att hans stora stjärna John Obi Mikel tvingades avstå VM då hans knäskada inte läkt ordentligt.

Den svenske förbundskaptenen har fått mycket kritik under sin första tid med Nigeria och var i behov av en seger i det sista VM-genrepet mot Nordkorea.

Lagen möttes i en förort till Johannesburg och Lagerbäck chockade något när han från start bänkade stjärnorna Chinedu Obasi, Obafemi Martins och Nwankwo Kanu.

Tog ledningen

Men det verkade bli ett taktiskt smart drag.

Efter 15 minuter tog nigerianerna nämligen ledningen genom Evertonanfallaren Ayegbeni Yakubu som sprang igenom det nordkoreanska försvaret.

1–0 stod sig halvleken ut och i den andra halvleken tvingades matchen avbrytas på grund av tumult utanför arenan som orsakade att minst nio personer tvingades åka till sjukhus.

Satte straff

Matchen kom igång igen och Nigeria drog ifrån till 2–0 när Victor Obinna satte en straff.

Nordkorea reducerade kort tid därefter.

Men 3–1 kom i den 88:e minuten när Kalu Uche dribblade fram bollen till inhoppande Obafemi Martins som nickade in den.

Därmed fick Lagerbäck det resultat han behövde när han går in i VM den 12 juni mot Argentina.