Resultatet: Förlust hemma mot Hibernian.

Hooiveld fick inte spela – men var lika glad för det.

Celtic var tvunget att vinna hemmamatchen mot ligatrean Hibernian för att inte tappa ytterligare mark till Rangers i skotska ligaracet.

Och det började bra för Jos Hooivelds nya klubb.

Hooiveld på bänken

Redan efter fem minuter tog hemmalaget ledningen efter ett nickmål på hörna av fransmannen Marc-Antoine Fortune.

Gästerna skulle dock resa sig mot ett Celtic som på grund av skador spelade med endast en ordinarie försvarare i fyrbackslinjen, tyske landslagsmannen Andreas Hinkel. I mittförsvaret satsade tränaren Tony Mowbray på 18-årige Josh Thompson framför nyförvärvet Hooiveld, som fick sitta på bänken hela matchen.

Glappet till Rangers ökar

Hibernian kvitterade i 26:e minuten och när Celtic pressade på som mest för ett segermål i slutet av andra halvlek kom kallduschen. Med endast sekunder kvar av matchen kontrade gästerna och inhopparen Danny Galbraith kunde behärskat rulla bollen i mål.

Samtidigt som Celtic åkte på säsongens fjärde förlust kunde serieledande Rangers vinna komfortabelt borta mot St Mirren med 2-0. Det skiljer nu tio poäng mellan lagen.

En inte alltför vågad gissning är att Hooiveld nu får chansen snarast. Kanske redan på lördag, då laget möter svaga Hamilton Academical på bortaplan.