Vinkade för offside – men ångrade sig

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-16

Tottenham vann efter tveksamt mål – ”Jag hade blåst för det”

Här är Premier League-lördagens mest omdiskuterade mål.

Tottenhams Tom Huddlestone drog till på skott – William Gallas sträckte ut foten i offsideposition, var inte på bollen men störde målvakten.

Linjedomaren lyfte flaggan men ångrade sig några minuter senare och målet godkändes.

– Jag hade blåst offside för det, säger Viasat-experten Glenn Strömberg.

1–0 gjorde Fulham i den 23:e minuten när Clint Dempsey drog till med ett maskerat skott, eller var det en medveten passning som gick mellan benen på Tottenham-försvaret?

Bollen nådde hur som helst Diomansy Kamara som nätade.

Minuten senare var det kvitterat när Rafael van der Vaart bjudit på en riktigt vacker lobb i ribban som studsade ut till Roman Pavlyuchenko.

Bytte beslut

Lagen gick till halvtid med ett oavgjort resultat.

I den 64:e minuten blev det ett mindre kaos när Tottenham fått bollen i mål.

Linjedomaren valde först att vinka för offside. Efter diskussioner med huvuddomaren blev målet dock godkänt.

”Jag hade blåst”

Tom Huddlestone drog till på skott från långt håll. William Gallas stod i offsideposition och sträckte ut foten mot bollen som kom i hög fart. Men han var aldrig på den.

– Frågan är om han stör målvakten eller inte. Jag hade blåst offside för det, säger Viasats Glenn Strömberg.

Målet blev också matchens sista och Tottenhams segermål lär bli omdiskuterat.