Dagens namn: Sam, Samuel

Elfenbenskusten tappade 2–0-ledning

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-05-30

Spelade bara 2–2 mot Paraguay

Sven-Göran Erikssons VM-laddande Elfenbenskusten hade dragit ifrån till en 2–0-ledning mot Paraguay genom mål av Didier Drogba och Soulemayne Bamba.

Men under den sista kvarten vaknade Paraguay som också har ett VM framför sig och kvitterade till 2–2 som också blev slutresultatet.

– Jag var väldigt nöjd med första timmen, säger ”Svennis” efter matchen.

Om tolv dagar startar VM i Sydafrika.

Alla länder håller just nu på att ladda inför mästerskapen med träningslandskamper.

Sven-Göran Eriksson, som inte har varit Elfenbenskustens förbundskapten särskilt länge, fick med sig ett oavgjort resultat i dag mot Paraguay, som också är i jakt på goda besked inför VM.

I den första halvleken var Elfenbenskusten det bästa laget men ändå lyckades inte bollen hitta in i nät.

Tidigt i den andra halvleken däremot slog Chelsea-stjärnan Didier Drogba till på frispark.

20 minuter därefter blev det 2–0 genom inhopparen Soulemayne Bamba.

Tappade på slutet

Då såg det lovande ut för ivorianerna.

Men Paraguay hostade upp sig och satte två bollar den sista kvarten, genom Lukas Barrios och Aureliano Torres.

Matchen slutade därmed 2–2.

– Jag vill se ett lag som spelar tillsammans och som jobbar som en grupp. I en timme gjorde vi det. Det är väldigt, väldigt viktigt, säger Sven-Göran Eriksson efter matchen enligt AP.

Elfenbenskusten inleder sitt VM den 15:e juni mot Portugal.

Paraguay börjar dagen innan mot Italien.