Publicerad 2012-03-08

Klackmålet kan släcka Citys Europadröm

Manchester City försvann ur Champions League efter att ha lottats i en mardrömsgrupp.

Nu kan miljardklubbens Europa-dröm snart vara helt släckt.

Xandao klackade in matchens enda mål för Sporting i den första åttondelsfinalen av Europa League.

Manchester Citys ägare har pumpat in pengar i klubben för att bygga ett storlag i Europa. För att infria den förhoppningen har City en helt del jobb framför sig i returen mot Sporting Lissabon.

Mittbacken segerskytt

Hemmalaget vann den första åttondelsfinalen i Europa League med 1-0 efter att mittbacken Xandao bjudit på en delikatess. Matias Fernandez slog en frispark efter 51 minuter som Xandao höll sig framme på och kunde klacka in returen till segermålet bakom Joe Hart.

Mario Balotelli var närmast att kvittera för gästerna från England när han nickade en boll i ribban i slutminuterna. Men City kom aldrig i kapp och är nu piskat att vinna hemmareturen samtidigt som de är sårbara för värdefulla bortamål för Sporting.

Patricio hjälte

Manchester-laget leder Premier League men har varit en besvikelse i Europa. Champions League-drömmen dog efter uttåg ur en svår grupp med Bayern München, Napoli samt Villarreal och Roberto Mancinis manskap tvingas därför nu försöka rädda äran i Europa League.

Stor hjälte för Sporting var, förutom målskytten, målvakten Rui Patricio.

Ännu närmare kvartsfinal är Olof Mellbergs Olympiakos efter seger 1-0 borta mot Metalist Charkiv. David Fuster gjorde målet i matchen där Mellberg agerade försvarsgeneral för de grekiska mästarna.

För Emir Bajrami blev det istället bänkkänning ända fram till den 85:e minuten när han fick hoppa in i Twentes 1-0-seger mot Schalke.