Lampard hjälte – efter fyra matchers mardröm

Publicerad 2012-01-02

Chelsea mardrömssvit bruten efter rysare

Efter fyra raka matcher utan seger klev veteranerna fram.

Frank Lampard gjorde 2-1 i den 89:e minuten och i sista sekunden räddade målvakten Petr Cech Wolves sista chans.

– Det är den bästa känslan i världen att göra viktiga mål för det här klubben, säger Lampard.

En sällan skådad formsvacka var på väg att skicka Chelsea nedåt i tabellen – och bort från platserna till nästa års Champions League. Tre raka 1-1-matcher följdes upp av chockförlusten 1-3 hemma mot Aston Villa på nyårsafton.

Krisen såg ut att bli ännu djupare när Stephen Ward fick stå helt fri vid straffpunkten och slå in 1-1 för Wolves i matchens 86:e minut. Pressade tränaren André Villas-Boas var märkbart frustrerad på bänken men han skulle få hjälp av två gamla trotjänare.

Räddade i sista sekunden

Med bara en minut kvar av ordinarie speltid spelade Fernando Torre fram Ashley Cole i djupet. Inspelet blev perfekt till framstormande Frank Lampard som tryckte in segermålet.

– Vi förtjänade att vinna. Vi visade vår vilja när vi hamnade i underläge. Det är den bästa känslan i världen att göra viktiga mål för det här klubben, säger Lampard.

För det blev inga fler mål – trots en jättechans för Wolves i matchens absolut sista sekund. Den räddades av en annan trotjänare, 29-årige Petr Cech i klubben sedan 2004, som hann få upp händerna och säkra Chelseas första seger på fem matcher.