Slog och skallade

Publicerad 2012-01-02

”Domarna blev blåsta”

Joey Barton har slagit till igen.

29-åringen blev utvisad i Queens Park Rangers 1-2-förlust mot Norwich efter att ha slagit och skallat motståndaren Bradley Johnson.

– Känner med domarna, de blev blåsta. Erkände för mig i halvtid att de aldrig såg det, skriver Joey Barton på Twitter.

Det är som vanligt himmel och helvete med hetlevrade Joey Barton. På 36 minuter i hemmamatchen mot Norwich hann Queens Park Rangers mittfältare med att både bli målskytt och utvisad.

I bråk på mittplanen

Redan efter elva minuter slog Barton till för första gången när han satte 1-0 för QPR. 25 minuter senare slog 29-åringen till igen – denna gång med både nävar och huvud.

Barton hamnade i ett gräl med Norwichs Bradley Johnson på mittplanen, en bra bit ifrån bollen. 29-åringen tappade då besinningen fullständigt och slog till Johnson.

Rött kort direkt

Bortaspelaren blev ändå stående varpå Barton gick fram igen och tryckte sin panna mot Johnsons huvud. Domaren uppmärksammade händelsen och visade Barton det röda kortet direkt.

– Linjemannen såg det definitivt inte, allt han såg var Johnsons reaktion. Mitt huvud rörde sig inte framåt. Ett löjligt beslut. Jag har sett 25 repriser.

Med en man mer lyckades Anthony Pilkington kvittera för Norwich innan halvtid. Inte blev det roligare för Bartons QPR i andra.

I matchens 86:e minut avgjorde gästernas Steve Morison matchen med sitt 2-1-mål och sköt alla tre poängen till Norwich.