Publicerad 2015-01-30

Pep Guardiola fick ingen rolig omstart i Bundesliga.

Bayern München släppte in lika många mål som under hela säsongen.

Laget åkte på första förlusten borta mot Wolfsburg.

Bayern München har varit överlägsna i Bundesliga den här säsongen. Efter 17 matcher – inför omstarten – hade laget bara släppt in fyra mål. Men mot Wolfsburg borta kom 2014/15:s första ligaförlust.

Ligatvåan startade med att hedra Junior Malanda med tifo och stående ovationer.

Sedan öppnade Bas Dost målskyttet i den fjärde spelminuten. Efter 1-0 pekade han upp mot himlen.

Två mål av De Bruyne

Bayern jagade sedan kvittering i den första halvleken, men på stopptid kom i stället kallduschen. Dost fick på en kanonträff efter en hörna och utökade till 2-0.

I början av den andra halvleken satte sedan Kevin De Bruyne 3-0 för Wolfsburg. Bayern fick kontakt några minuter senare med en reducering.

Men De Bruyne fastställde slutresultatet 4-1 i den 73:e minuten efter en omställning där han dunkade in bollen otagbart bakom Manuel Neuer.