16-åringens mardröm – i debuten

Uppdaterad 2018-07-26 | Publicerad 2014-09-21

”Han borde ha boxat bort den”

Debut i Sveriges högsta liga.

Då inledde John Håkansson, 16, sin allsvenska karriär med fyra insläppa mål och en präktig målvaktstavla.

– Jag tackar och tar emot, säger Djurgårdens Jesper Arvidsson.

Det var ett decimerat Kalmar som tog emot Djurgården i dag. På skadelistan fanns Stefan Larsson, Emin Nouri, Ismael da Silva och Tor Öyvind Hovda. Dessutom var ordinarie målvakten Ole Söderberg avstängd, vilket iinnebar att John Håkansson, 16 år ung, skulle få göra sin allsvenska debut. Den började inget vidare...

”Får vobbelträff”

19 minuter in i matchen klippte Jesper Arvidsson till från distans. Ett inte alltför hårt skott som gick i brösthöjd på den 188 centimeter långa John Håkansson i Kalmar-målet. Trots detta letade sig bollen in i mål, efter att debutanten själv sjabblat in den i eget nät.

– Jag får ”vobbelträffen”, men sen får man tacka målvakten också, säger Djurgårdens Arvidsson till C More, och fortsätter:

– Han (Håkansson) kanske inte ska försöka hålla den utan boxa bort den i stället. Men jag tackar och tar emot.

Rann i väg

I slutet av matchen rann det i väg för gästerna.

I den 74:e minuten klev rutinerade Andreas ”Adde” Johansson - som spelade från start i Alexander Faltsetas frånvaro - fram och satte 2-0 till Djurgården. Och bara två minuter senare ökade förre Kalmar-spelaren Sebastian Andersson på till 3-0, han femte mål på sju framträdanden i Djurgården.

Men det var inte slut där. Tackars John Håkansson fick släppa ytterligare ett mål förbi sig, i den 87:e minuten, då Philip Hellquist punkterade matchen till 4-0.

– Välförtjänt seger, säger Andreas Johansson till C More.