Publicerad 2014-09-22

Elfte straffmissen i karriären.

Då hånades Leo Messi av Liverpool-legendaren Jamie Carragher.

– Värre än mitt självmålsrekord, skriver Carragher på Twitter.

Barcelona och Leo Messi har öppnat spanska ligan på ett imponerande sätt. Efter gårdagens seger mot Levante har laget fyra segrar och maximala tolv poäng. Messi har stått för tre mål och fyra assist.

Men under gårdagens match mot Levante blev argentinaren även uppmärksammad för en mindre rolig bedrift.

När Messi blev fälld i straffområdet med fem minuter kvar till halvtidsvila tog han själv chansen från elva meter. Ett mindre lyckat beslut då bollen gick långt utanför målramen.

Straffmissen blev Messis elfte under karriären och reaktionerna lät inte vänta på sig. En som hade uppmärksammat den mindre smickrande statistiken var den före detta Liverpool-backen Jamie Carragher.

Carragher som själv har självmålsrekordet i Premier League, med hela sju fullträffar i egen bur, var inte sen med att håna anfallaren på Twitter.

"Messi har missat elva straffar, värre än mitt självmålsrekord!" skriver Carragher.

Målskytt till sist

Messi har dock inte allt för stor anledning att deppa. Anfallaren tog sig i kragen och i den 77:e minuten kunde han fastställa slutresultaten till 5-0 för Barcelona.

Laget som är obesegrat och inte har ett enda insläppt mål på fyra matcher är dock inte helt utan bekymmer. Lagets brasilianske stjärna Neymar blev nämligen tvungen att lämna gårdagens match efter en smäll. Men det ska inte röra sig om någon allvarlig skada enligt lagets tränare Luis Enrique.

– Han stukade foten för ett tag sedan och den fick sig en smäll, därför tog vi beslutet att plocka av honom. Det är ingen större fara med honom, säger Luis Enrique.