Dagens namn: Brynolf

Svennis stjärna vägrade jubla

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-20

Benjani sänkte sitt gamla lag – men firade inte

Benjani gratuleras av Stephen Ireland efter sitt mål, men vill inte jubla av respekt för sina tidigare lagkamrater i Portsmouth.

Sven-Göran Erikssons Manchester City har hittat vinnarspåret igen.

I dag kom andra raka segern när Portsmouth besegrades med 3–1.

City inledde säsongen strålande, men har på sistone haft en tung period. Laget vann dock mot Sunderland borta senast och fick en drömstart även i kväll.

Redan efter tio minuter utnyttjades en kommunikationsmiss mellan Portsmouths målvakt David James och försvarare Sol Campbell. Benjani spelade fram Stephen Ireland vars misslyckade skott nådde Darius Vassell som petade in 1–0 i öppet mål.

Lugnt firande

Och bara tre minuter senare sköt Martin Petrov en tåfjutt med ”fel” fot, ett skott som touchade på olycklige Campbell och ställde James.

John Utaka reducerade förvisso kort senare, men strax före paus drogs rullgardinen ner för Portsmouth när Hermann Hreidarsson rev ner Darius Vassell och åkte på en frilägesutvisning.

Med en kvart kvar kunde förre Portsmouth-anfallaren Benjani vända bort Sylvain Distin och placera in 3–1. Av respekt för sina tidigare lagkamrater jublade inte Benjani efter målet.