2004 sköt han upp Degerfors i superettan.

I dag fick Tobias Solberg, 27, rött kort när klassiska Degerfors rasade ur.

Efter den rafflande slutomgången står det klart att Degerfors och Enköping åker ur superettan – och att Limhamn/Bunkeflo och Jönköpings Södra får kvala för att hänga kvar.

2004 grät Tobias Solberg av glädje när Degerfors gick upp. I dag visades Solberg ut när Degerfors åkte ur.

Bottenstriden i superettan blev en lördagsrysare med fyra lag inblandade. Enköping låg sist med 23 poäng och fick en mardrömsstart hemma mot Mjällby då gästernas Niklas Skoog satte 1–0 redan efter fem minuter.

Rullgardin ner

Men bara 25 minuter senare hade laget vänt på steken efter att Mats Lundin kvitterat och Niklas Klingberg satt 2–1 på en frispark.

Enköping fick sedan lita på att andra resultat skulle gå vägen.

Klassiska Degerfors hade inget att sätta emot Brommapojkarna som jagade allsvensk plats. Joakim Hagernäs styrde in Jon Perssons frispark fram till 1–0 och i 56:e minuten drogs rullgardinen ner definitivt för Degerfors.

Klubbchefen lämnar

Tobias Solberg – mannen som sköt upp klubben i superettan hösten 2004 – visades ut efter två gula kort på kort tid och med en man mindre orkade inte Degerfors stå emot. På tilläggstid satte nämnde Hagernäs 2–0.

– Det är inte bra att ta en utvisning i offensivt läge. Det känns oerhört tungt att åka ut med ett lag som spelat så många bra matcher, säger Degerfors tränare Janne Stahre till TT.

Kryss gav två vinnare

Degraderingen innebär även att klubbchefen Andreas Andersson lämnar föreningen.

– Min anställning gällde så länge vi låg i superettan, säger Andersson till VF.

Limhamn/Bunkeflo och Jönköpings Södra, som båda hade 25 poäng, möttes i Jönköping. Och det blev två vinnare i en match som slutade oavgjort.

Fyra minuter före paus gav Guri Baqaj gästerna ledningen. Johan Fäger kvitterade strax efter paus, vilket innebar att båda lagen gick vidare på bekostnad av Enköping som hade sämre målskillnad.