Den brutna förbannelsen

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-08-31

Labinot Harbuzi såg till att bryta två dystra sviter för sitt Malmö FF i bortamötet mot Gefle.

Med ett mål och en assist såg han till att Malmö tog sin första seger i allsvenskan på en månad, och dessutom sin första seger på Strömvallens konstgräs.

– Det är skönt, vi visste att det inte skulle bli lätt här, säger matchhjälten.

Malmö FF

Malmö och konstgräs är inte en kombination som har varit särskilt lyckad för skåningarna.

Malmö och Strömvallens konstgräs är om möjligt ännu värre, där har ”di blåe” inte lyckats ta en enda poäng.

2–1, 4–3 och 2–1 har varit resultaten de senaste åren, med Gefle som ideliga vinnare.

– Vi visste att det inte skulle bli lätt här, vi har inte tagit poäng här sedan de gick upp i allsvenskan, säger Labinot Harbuzi till PPV.

Men just Harbuzi, 22, var uppenbarligen fast besluten att ändra på den förbannelsen, även om det satt hårt inne.

– Vi gör en jättebra första halvlek, sen i andra bjuder vi in dem. Men mot slutet tar vi över igen och får förtjänt 1–0 och 2–0, säger Harbuzi till PPV.

Harbuzi visade vägen

Och det var Harbuzi som med vänstern och via stolpen slog in det förlösande första målet i den 76:e minuten. Bara fem minuter senare slog en perfekt avvägd frispark som en omarkerad Jonatan Johansson enkelt kunde nickskarva i mål.

Matchen såg avgjord ut, men Gefle fortsatte att skrämma Malmö på konstgräset. Bara minuten efter 2–0-målet fick hemmalaget en straff. Fram stegade Mattias Woxlin och slog bollen – i händerna på Melichárek i Malmös mål.

Minuterna senare kom dock reduceringen, men närmare än så kom inte Gävle-laget.

”Hör inte hemma där nere”

Malmös seger var den första på tre allsvenska matcher och ser till att luckan ner till det absoluta bottenskiktet förblir just en lucka.

– Vi hör inte hemma där nere, var Harbuzis enkla analys.

För Gefle däremot väntar en stentuff avslutning på allsvenskan. Laget ligger just nu på kvalplats, på samma poäng som Sundsvall på placeringen strax efter.

– Vi har gott om tid att ladda om batterierna nu. Vi väljer att se möligheterna, säger Gefle-tränaren Pelle Olsson till PPV.