Svensken utbytt med en kvart kvar

Johan Elmander från start – då kom första segern för Norwich.

Southampton besegrades med 1–0.

Elmander.

Johan Elmander hoppade in i förlustmatchen mot Hull i Premier League förra lördagen. I tisdags satte han två mål när Norwich besegrade Bury med 6–3 i ligacupen.

I dag mot Southampton fick Elmander chansen från start i – och det slutade med seger, säsongens första för Norwich i Premier League.

Matchens enda mål kom i den 68:e minuten. Nathan Redmond fick bollen på vänsterkanten, klev in i planen, överstegsfintade bort James Ward-Prowse, och klippte in bollen vid stolproten.

Johan Elmander gjorde sin vana trogen en godkänd insats arbetsmässigt, men gjorde inget större väsen av sig. Svensken byttes åtta minuter efter målet ut mot Jonathan Howson.

– En ganska gedigen Elmander-insats. Jag skulle vilja ha honom lite spetsigare, men han ger energi till laget, säger experten Ola Andersson i Viasat Fotboll.