Matchfakta 29/9

Degerfors IF – Östers IF 2–0 (0–0)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-29

Matchen:

Degerfors dominerade den första halvleken och hade bra kontroll på händelserna på planen. Öster hade väldigt svårt att komma någon vart i sitt spel och det enda som saknades för hemmalaget Degerfors var ett mål.

Öster startade den andra halvleken bäst och var nära att ta ledningen direkt men bollen gick ut till hörna. Efter en kvarts spel på Degerfors planhalva kom laget in i matchen igen då Andreas Drugge satte bollen behärskat bakom Robert Veselovsky i Östermålet efter ett inspel från Shpetim Hasani. Samme Hasani drog lite senare på sig en straff som han själv förvaltade och Öster var aldrig nära att komma i kapp på slutet.

Degerfors lämnar därmed jumboplatsen eftersom Sylvia förlorade idag och Öster ligger fortsatt illa till i botten.

Mål: 1–0 (58) Andreas Drugge (Shpetim Hasani), 2–0 (73) Shpetim Hasani.

Varningar, Degerfors: Magnus Tappert, Djordje Mrdjanin. Öster: Marco da Silva, Emin Nouri, Daniel Svensson, Robert Veselovsky.

Utvisning, Degerfors: Djordje Mrdjanin.

Domare: Åke Andreasson.

Publik: 1 666 (på Stora Valla).

Degerfors IF:

Simon Nurme – Kalle Norrbin, Djordje Mrdjanin, Magnus Tappert, Kristoffer Wiktorsson – Mano Garcia (90), Henrik Berger, Tobias Solberg, Jonas Bergman (59) – Andreas Drugge, Shpetim Hasani (85).

Avbytare: Andreas Holmberg (59), Johan Bertilsson (85), Tobias Larsson (90).

Östers IF:

Robert Veselovsky – Emin Nouri, Fredrik Bild, Mario Vasilj, Tyler Hughes – Pavel Zavadil, Marco Da Silva, Daniel Svensson, Gabriel Ucar (68) – Anatolij Ponomarev (79), Freddy Borg.

Avbytare: Teofore Bennett (68), Ingmar Teever (79).

Åtvidabergs FF – IF Sylvia 2–1 (2–1)

Matchen:

Det var ingen välspelad match de drygt 1100 åskådarna på Kopparvallen fick se. Sylvia hade ett litet övertag i den första halvleken när de mesta gick snett för hemmaspelarna.

– Det var mycket oskärpa framför mål och de vann alla kampmomenten medan vi hade ett dåligt passningsspel, säger den assisterande tränaren i ÄFF Andreas Thomsson.

Åtvidaberg tog ledningen efter ett kanonskott av Kristian Bergström, 2–0 kom drygt tio minuter senare då Mats Haglund placerade in bollen i målets bortre hörn. Sylvia hämtade sig dock och fick in ett reduceringsmål signerat Maic Sema på halvvolley. Lite senare fick laget även chans till kvittering från elvameterspunkten, men Henrik Gustavsson i Åtvidabergsmålet räddade Markus Hanssons straff.

Åtvidaberg fick bättre ordning i den andra halvleken då kantspelet fungerade bättre och rörligheten på anfallare förbättrades. Det blev dock inga mål, men speciellt nära en kvittering var det inte heller.

Sylvia ramlar i och med förlusten ned en placering och huserar numer på jumboplatsen i superettan.

Mål: 1–0 (11) Kristian Bergström (Oscar Möller), 2–0 (22) Mats Haglund, 2–1 (28) Maic Sema (Markus Hansson).

Varningar, Åtvidaberg: Martin Jönsson, Kjartan Finnbogasson. Sylvia: Fredrik Åström, Mikael Cupan, Andreas Friman.

Domare: Keijo Hyvärinen.

Publik: 1 117 (på Kopparvallen).

Åtvidabergs FF:

Henrik Gustavsson – Johan Niklasson, Daniel Johansson (60), Per Karlsson, Jesper Arvidsson – Haris Radetinac, Martin Jönsson, Kristian Bergström, Oscar Möller (81) – Kjartan Finnbogasson, Mats Haglund.

Avbytare: Blaise Mbemba (60), Pontus Karlsson (81).

IF Sylvia:

Peter Karlsson – Andreas Friman, Mikael Cupan, Henric Andersson, Fredrik Åström – Haris Dozo (42), Maic Sema – Mikael Torin (66), Markus Hansson, Daniel Åkervall – Stefan Persson.

Avbytare: Johan Roxström (42), Armando Ibrakovic (66).