AIK skrällde – nu lever hoppet

Publicerad 2012-11-08

Banguras drömmål ger chans till praktskräll

Napoli och PSV Eindhoven pressade av – AIK.

Edison Cavanis fyra mål dämpade hoppet men svenskarna har trots allt skrälläge efter 1-0 mot PSV.

– Det är en skalp, säger AIK-tränaren Andreas Alm i TV4 Sport.

AIK har slagläge i Europa League och kan fortfarande stå för en av turneringens praktskrällar. Bakom gruppledaren Dnipro (på nio poäng) står nu det svenska laget på samma poäng, fyra stycken, som PSV Eindhoven och bara två bakom Napoli.

Lobbade in segermålet

Det är verklighet efter att AIK skrällslagit PSV med 1-0 på Råsunda och Napoli samtidigt vunnit med 4-2 hemma mot Dnipro. Läget var länge ännu bättre då matchen i Italien var oavgjord fram till den 88:e minuten när Edison Cavani avgjorde med sitt tredje mål – innan han även satte ett fjärde.

På Råsunda blev Mohamed Bangura stor AIK-hjälte efter att han redan efter tolv minuter stått för matchens prestation. Lånet från Celtic lurade bort backen Jetro Willems innan han från straffområdeskanten lobbade bollen över målvakten Boy Waterman.

”Amazing”

– “Amazing” sa jag i paus. Ska man vinna sådana här matcher ska man göra fina mål. Det är ett fantastiskt mål Mohamed gör. Det är en enastående prestation, säger Andreas Alm.

Resultatet väcker hopp om avancemang för AIK. Laget ställs mot Napoli i nästa omgång men har fördel av hemmaplan. I sista omgången reser de sedan till Ukraina för match mot Dnipro.

– Om Napoli kommer hit med sina reserver vinner AIK. Klimatet talar för AIK så då ska de hit med bra spelare, säger experten Martin Åslund i TV4 Sport.