Dagens namn: Brynolf

Arsenal hakar på i toppen efter ny 2-0-seger

Publicerad 2013-03-16

Följde upp segern i Tyskland med seger i Wales

Arsenal följde upp 2-0-segern mot Bayern Munchen med en ny 2-0-seger – denna gång mot Swansea.

Nacho Monreal och Gervinho gjorde målen och Arsenal sätter nu press på fyran Chelsea.

– De vinner matcher som tidigare slutat 0-0. De är på väg i rätt riktning i ligan, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Efter det hedersamma uttåget ur Champions League i onsdags, då Arsenal vann med 2-0 men åkte ut på grund av färre gjorda bortamål, var det dags att återvända till vardagen i Premier League.

I dag vankades bortamatch mot Swansea i Wales, en lite mindre glamorös historia. Men chanser var det gott om, speciellt från hemmalaget som flera gånger var nära att ta ledningen mot Londonklubben. Arsenals Alex Oxlade-Chamberlain ville inte vara sämre och sköt i ribban två gånger i första halvlek.

"En klasspelare"

Men vid halvtidsvilan stod det 0-0 och 71 minuter in i matchen kände Arsene Wenger att det var dags att agera. Fransmannen bytte in Aaron Ramsey och Gervinho och fyra minuter senare kunde januarivärvningen Nacho Monreal ge Arsenal ledningen med sitt första mål för klubben efter en stökig situation i Swanseas straffområde.

– Det är ju en klasspelare som de fick för ett fullt överkomligt pris, säger Sportbladets Erik Niva.

Sätter press på Chelsea

När Swansea tryckte på för en kvittering fick Gervinho ett friläge och utökade ledningen till 2-0. Wenger kunde lägga en viktig trepoängare till handlingarna.

I och med segern befäster Arsenal sin femteplats i ligan och sätter press på fyran Chelsea, som nu bara är två poäng framför lokalrivalen. Men Chelsea har en match mindre spelad och tar i morgon emot West Ham på Stamford Bridge.