Manchester United enkelt vidare i FA-cupen

Wayne Rooney.

Rooney, Fletcher, Nani.

1-0, 2-0, 3-0.

Manchester United behövde 20 minuter för att köra över Arsenal och ta sig vidare till kvartsfinal i FA-cupen.

Chelsea hade lite problem med Huddersfield och Liverpool åkte ut mot Barnsley.

Manchester United däremot dansade sig vidare till kvartsfinal i FA-cupen trots tuffast tänkbara motstånd.

På pappret.

Urladdning i första halvlek

Premier League-ledarna och suveränerna Arsenal hade inte en suck på Old Trafford, United vann enkelt med 4-0 efter en urladdning under en 20 minuters period i första halvlek.

Wayne Rooney satte 1-0 på nick efter en kvart. Fletcher ökade på till 2-0, också det med pannan, fyra minuter senare och portugisen Nani spikade igen matchen med sitt 3-0 mål efter 38 minuter.

Nani dämpade och plockade ner bollen läckert efter en härlig genomskärare och placerade in bollen bakom en chanslös Jens Lehmann som fått förtroendet i Arsenals mål.

Rött kort efter karatespark

Om matchen inte var körd innan så blev den det definitivt i början av andra när Eboué, nyss hemkommen från afrikanska mästerskapet, karatesparkade sig av planen.

Domare Alan Wiley behövde ingen lång betänketid för att håva upp det röda kortet ur bröstfickan.

Med kvarten kvar att spela fastställde Fletcher krossen till 4-0 – återigen med pannan.

Wayne Rooney, tillbaka efter avstängning, såg pigg och spelsugen ut trots att radarpartnern Cristiano Ronaldo vilades.

Arsene Wenger saknade hela tio spelare på grund av skador. Bland annat Robin van Persie, Abou Diaby, Tomas Rosicky och Theo Walcott.

I nästa vecka spelar både United och Arsenal slutspel i Champions League.