Svarade på Higuaíns uppvisning

Skrattmatch för Eto'o och Barcelona.

Gonzalo Gerardo Higuaín må vara prinsen av Madrid.

I Barcelona knäböjer man bara för Samuel Eto'o Fils.

Precis som Higuaín gjorde Eto'o fyra mål på lördagskvällen och hans Barcelona krossad Henok Goitoms Valladolid med 6–0.

Det är svårt att föreställa sig att Samuel Eto'o i somras var på väg till den uzbekiska Kuruvchis. Kameruanen åkte till Tashkent och träffade representanter för klubben, men det blev ingen övergång. Det är nog Barcelona glada för i dag. För direkt efter att Gonzalo Higuaín haft sin uppvisning på Bernabeu i Madrid intog Samuel Eto'o scenen på Camp Nou och som han gjorde det. Redan i den 12:e minuten kom 1–0 och sedan föll målen i strid ström mot ett överkört Valladolid.

Allt på 44 minuter

Vackrast var det tredje när matchens andre stora lirare, Leo Messi, la upp för Eto'o som i full fart rundade målvakten och rullade in 3–0. Bara två minuter senare kom 4–0 och därmed hade han upprepat Higuaíns bedrift och till och med överträffat den. Två av argentinarens mål kom på straff, dessutom behövde han 79 minuter på sig för att göra det. För Eto'o räckte det med 44 minuter.

Längst fram hos Valladolid kämpade Henok Goitom mot en mäktig övermakt och trots en stark arbetsinsats hade svensken bara en enda chans att spräcka nollan, men skottet på halvvolley orsakade inte Victor Valdés några större problem.

Leder skytteligan

I den andra halvleken drog Barcelona ned något på tempot, men de blixtrade till vid ett par tillfällen och efter mål av såväl Eidur Gudjohnsen som Thierry Henry skrevs slutresulatet till 6–0. Segern innebär att Barcelona nu har två poängs ledning i La Liga, men det som imponerar allra mest är målskillnaden 34-8. Mycket tack vare Samuel Eto'o som tack vare sina fyra fullträffar på lördagskvällen nu leder skytteligan på 13 mål, tre bättre än David Villa vars Valencia dock spelar i morgon och frågan är vad han ska svara med?