Rooney hjälte med sitt hundrade mål

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-30

United starkast i derbyt

Förra säsongen skrällde Manchester City två gånger om i derbyt.

Men i år var det Uniteds tur att jubla efter att Wayne Rooney brutit sin måltorka och avgjort med matchens enda mål.

Manchester United ägde spelet i första halvlek, men efter en halvtimme var City ytterst nära att näta. Stephen Irelands skott träffade stolpen och framför mål stod Micah Richards som enkelt kunde ha gjort mål om han inte tvekat.

Men tre minuter före paus kom Manchester Uniteds ledningsmål. Efter en tilltrasslad situation i Citys straffområde sköt Michael Carrick ett skott som Joe Hart inte kunde hålla.

Mål nummer 100

Wayne Rooney höll sig framme på returen och petade in 1–0, hans hundrade seniormål och hans första mål på sju matcher. Rooneys glädje gick inte att ta miste på.

På tilläggstid satsade City allt framåt och skickade upp målvakten Joe Hart på en hörna. Backen Richard Dunne var nära att forcera in bollen i mål, men Edvin van der Sar slängde sig och gjorde en fantomräddning.

I stället kontrade United och Wayne Rooneys långskott var på väg in i mål, men Joe Hart hann hem i tid.