Svenskproffset Marcus Berg, 22, hade en trist eftermiddag i snökaoset i Holland.

– Mest irriterad är jag över det röda kortet, säger tränaren Ron Jans till nyhetsbyrån ANP.

Groningen, ett av höstens överraskningslag i Eredevise, startade med inte mindre än fyra svenskar: Andreas Granqvist, Fredrik Stenman, Petter Andersson och Marcus Berg.

Samtliga har dock all anledning att vara missnöjda.

”Det är irriterande”

Groningen föll med hela 0–3 på bortaplan mot Willem II. Dessutom blev Marcus Berg utvisad i slutminuten och har därmed en avstängning att vänta.

Tränaren Ron Jans var irriterad efteråt.

– Jag var arg och kände mig maktlös. Mest irriterad är jag över det röda kortet. Dumt. Ligger du under med 3-0 i den 90:e minuten kapar du inte en spelare bakifrån, säger Jans.

– Han kommer att stängas av, det är irriterande. Han har bett om ursäkt, alltså har jag förlåtit honom.

I veckans träningsmatch mot Holland gjorde Rasmus Lindgren landslagsdebut. Trots förlust (1–3) gjorde 24-åringen en godkänd match på innermittfältet. I Ajax är hans ställning stark och i bortamatchen mot AZ bar han kaptensbindeln.

Bakircioglü fick starta igen

Men Lindgren, som spelade hela matchen, fick gå av banan som förlorare. AZ var det bättre laget och vann rättvist med 2–0. Ex-kalmariten Ari klackade in det sista målet för hemmalaget.

Även Kennedy Bakircioglü, som haft en tung period innan han i förra veckan gjorde mål, fick förtroendet från start. Han hade liksom laget i övrigt svårt att skapa något i offensiven och blev utbytt efter 68 minuter.

Förlusterna för Ajax och Groningen betyder att båda lagen tappar placeringar i tabelltoppen – till tredje respektive fjärde plats.