Dagens namn: Simon, Simone

Elfsborgs kross – efter succéinhopp

Publicerad 2014-07-31

BORÅS. Succéinhopp av Per Frick, 22.
Anfallaren nickade själv in 2-1, assisterade till 3-1 och låg bakom 4-1 när Elfsborg tog ett stort steg mot playoff i Europa League.
– Marginalerna var på min sida, säger han.

Elfsborg satsade på ett väldigt offensivt lag från start och ville gå på knock tidigt mot FH Hafnarfjördur i Europa League-kvalets tredje omgång.

Men gästerna imponerade i första halvlek på Borås Arena och brände ett friläge och hade en boll i ribban. Elfsborg skapade inte mycket alls och hade bara 0-0 i paus. Men tio minuter in på andra halvlek så drogs Viktor Prodell omkull i straffområdet och domaren blåste. Mittbacken Sebastian Holmén var säkerheten själv och prickade in 1-0 från elva meter. Men bara sju minuter senare tystade skotten Steven Lennon hemmapubliken när han kontrade in kvitteringen och det viktiga bortamålet.

Minuten senare bytte Elfsborg in Per Frick, som nickade in 2-1 på hörna efter att ha varit på planen i två minuter.

– Den gick in via målvakten på något konstigt sätt, men hela mitt inhopp kändes konstigt, haha, säger 22-åringen, som sedan assisterade till Marcus Rohdéns 3-1-mål.

Iskall från straffpunkten

Tio minuter före full tid jobbade Per Frick fram bollen till Simon Hedlund, som stoppades på ett oschyst sätt i straffområdet. Hedlund tog själv hand om straffen och satte 4-1.

– Det kändes bra. Nu har vi ett väldigt bra utgångsläge, säger Frick.
Är det klart?
– Absolut inte… ska man väl svara på den frågan. Vi har 4-1 att gå på, men nu gäller det att vi stänger butiken.
Anders Svensson tog en taktisk varning i slutminuterna och är avstängd i returen på Island nästa vecka. Därmed står han på noll varningar i playoffspelet, till vilket Elfsborg med all sannolikhet tar sig.

– Jag vet inte vad som hände där, säger Svensson och flinar.