City utbuat av egna fansen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-13

Kunde inte spräcka nollan på Sebastian Larssons Birmingham

Manchester City kunde inte förvalta sina chanser mot Sebastian Larssons Birmingham.

En match fylld med chanser slutade 0–0 och hemmafansen var inte nöjda.

City-spelarna fick lämna planen till ljudet av burop.

– Jag är inte under press, säger City-tränaren Roberto Mancini efter matchen.

I den första halvleken nätade Carlos Tevez för Manchester City efter 40 minuters spel. Men han var antingen offside eller så var det hands, målet blev i vilket fall inte godkänt och Tevez fick ett gult kort för protester.

Halvleken fick därmed förbli mållös och när City-spelarna lämnade planen buade hemmapubliken.

Den andra halvleken inleddes starkt av City och James Milner kunde ha gjort 1–0 efter 20 sekunders spel men Birminghams Stephen Carr räddade på mållinjen.

Kritiska till byte

Matchen fortsatte i samma tecken. City skapade några vassa och några mindre vassa chanser men bollen gick inte i mål.

Otåligheten på läktarna blev mer och mer tydlig men det hjälpte inte City.

Carlos Tevez byttes ut i den 83:e minuten, vilket gjorde publiken än mer upprörd. In byttes Gareth Barry istället, ett byte som många ifrågasatte.

”Frustrerad”

Och bytet ledde ingenstans, matchen slutade 0–0 och Birmingham kunde lämna arenan med en poäng och City fick skämmas inför sina buande fans.

Efter matchen ställdes City-bossen Roberto Mancini mot väggen av journalisterna som frågade om ”pressen”.

– Jag är frustrerad för att jag vill vinna den här matchen. Jag vill inte ha oavgjort eller förlora. Men vilken press? För vad? Ni fortsätter att säga att jag är under press. Jag är inte under press, säger han.