Tröstmålade på volley

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-12

Granqvist tog en liten revansch för missen

Andreas Granqvist var syndabock när Holland inledde utspelningen av Sverige efter bara knappt fyra minuter.

Efter 70 minuter fick mittbacken en liten revansch när han satte 1-4 på volley.

Tre minuter och 48 sekunder höll Sveriges nolla i bortamatchen mot Holland. Då gick Andreas Granqvist bort sig och bjöd på en två mot en-situation för hemmalaget.

Lurad av klack

Wesley Sneijder gick upp i planen för att möta en passning och Granqvist följde med upp i rygg. Då klackade Inter-stjärnan retfullt förbi svensken och friställde Rafael van der Vaart som kom i en perfekt löpning från mittfältet.

Ingen av Sveriges centrala mittfältaren hann med ner och Holland kom två mot en. Daniel Majstorovic var då chanslös när Tottenham-proffset spelade förbi honom och friställde Klaas-Jan Huntelaar.

Anfallaren gjorde inget misstag utan placerade in 1-0. Sneijder hade bara minuten efter en ny jättechans när han avlossade ett långskott som skruvade sig precis utanför stolpen.

En liten revansch

Mittbacken tvingades dock inte kliva av matchen utan något glädjeämne. Efter 70 minuter fick Groningen-proffset en liten revansch.

Granqvist mötte ett inlägg centralt i straffområdet med högern och satte 1-4 på volley. Mittbacken snodde sedan åt sig bollen och löpte snabbt mot mittlinjen i hoppet om en mirakelvändning.