Dagens namn: Stella, Estelle

Öster tappade poäng

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2002-09-01

Läs om helgens matcher i superettan

Båda topplagen tappade poäng i superettan i helgen. Öster spelade 1-1 hemma mot Västerås på söndagen, medan Västra Frölunda hade samma siffror hemma på Ruddalen mot Brommapojkarna.

Oavgjort, 1-1, blev det även i bottenmötet mellan Trelleborg och Mjällby.

Peter Larsson var i händelsernas centrum när Västerås klarade oavgjort borta mot Öster. Först gjorde han 1-0 i den elfte minuten för VSK, 32 minuter senare blev han utvisad.

Dessförinnan hade Andreas Ottosson kvitterat för Öster hemma på Värendsvallen.

Topplaget Västra Frölunda verkar nere i en formsvacka - särskilt hemma på Ruddalen. Frölunda var på väg mot andra raka hemmaförlusten mot Brommapojkarna, sedan Michael Allyn gjort 0-1 efter 55 minuter. Men på tilläggstid grejade George Mourad 1-1 och en poäng till serieledarna.

Mjällby var på väg mot en viktig trepoängare i bortamötet mot Trelleborg, men på tilläggstid gjorde laget självmål och matchen slutade 1-1. Mattias Andersson gjorde Mjällbys mål, som fortfarande ligger på nedflyttningsplats. Mjällby var det bättre laget och hade också en frispark i ribban.

- Det känns otroligt snöpligt, sade en bedrövad Hasse Larsson direkt efter matchen.

- Vi gör en taktiskt perfekt genomförd match men vi har inget flyt. Vi får hoppas det jämnar ut sig i slutändan, sade Mjällbytränaren.

Giftigt anfallspar

Förra säsongen gjorde Pelle Andersson och Niclas Fredriksson 38 mål för Sylvia i superettan.

Inför den här säsongen splittrades forwardsparet sedan Fredriksson värvats till IFK Norrköping. Men sedan två veckor är Fredriksson tillbaka i Sylvia och på lördagen låg Andersson/Fredriksson bakom samtliga mål när Sylvia vann bottenmötet mot Brage med 4-1. Niclas Fredriksson kom i fjol på andra plats i skytteligan med 20 mål, på tredje plats kom Pelle Andersson med 18. Det giftiga anfallsparet förde Sylvia till en sjunde plats i superettan.

Den här säsongen har både spelet och målskyttet haltat sedan Fredriksson köptes till allsvenska IFK Norrköping. Men där hamnade 29-åringen i kylan efter nio matcher och inget mål. Fredriksson lånades ut till Sylvia för drygt två veckor sedan för att rädda laget i superettan och första avbetalningen kom mot Brage.

På fast mark

Fredriksson gav hemmalaget ledningen redan efter sex minuter. Sedan tog Pelle Andersson vid och sköt in två straffar i första halvlek. I den andra halvleken gjorde Andersson sitt tredje och lagets fjärde mål.

Seyhmus Abic reducerade till 1-3 i den 42:e minuten, men Borlängelaget kom inte närmare och parkerar fortfarande sist i tabellen.

Muntrare är det för Sylvia, som med sina 22 poäng avancerade förbi Trelleborg och upp på fast mark.

Ängelholm tog också en viktig seger i bottenstriden efter 3-1 hemma mot Café Opera. Andreas Svensson gjorde två mål i den första halvleken och när sedan Anders Karlsson gjorde 3-1 i den 51:a minuten var Café Opera ett slaget lag.

Svensson och Karlsson har därmed gjort 15 av Ängelholms 22 mål i år.

Gefle tog sin andra bortaseger den här säsongen, mot Åtvidaberg efter 2-0 på Kopparvallen. Gefles mål gjordes av Daniel Bernhardsson (61) och Mathias Woxlin (81).