Italien mot EM – hjälten mot Barça

Publicerad 2011-06-03

Rossi och Cassano bakom segern

Italien är på väg mot EM 2012.

Nya anfallsparet Giuseppe Rossi och Antonio Cassano gjorde varsitt mål när Estland slogs tillbaka med 3-0.

Ett skönt besked av 24-årige Rossi som varit pressad inför matchen.

Fotbolls-EM

Samtidigt som Giuseppe Rossi laddade för EM-kvalmatchen mot Estland bombarderades han med frågor om något helt annat. Spansk media har under veckan rapporterat flitigt om förhandlingar mellan 24-åringens nuvarande klubb Villarreal och Barcelona.

– Det är en dröm att spela för Barcelona. Men nu måste jag fokusera på matchen mot Estland. Sedan får jag undersöka vad som händer, sade Rossi under landslagsamlingen till spanska Sport.

Leder kvalgruppen

Det lyckades anfallaren uppenbarligen med. Rossi öppnade målskyttet för Italien redan efter 21 minuter och fick sedan se anfallspartnern Antonio Cassano öka på till 2-0. Inhopparen Giampaolo Pazzini avslutade målskyttet efter tre minuter på planen när han gjorde 3-0 för hemmalaget i den 68:e minuten.

Italien leder nu kvalgrupp C med fem poängs marginal efter fem segrar och en oavgjord på de sex inledande matcherna.