Dagens namn: Uno

4–1 till hypereffektivt Djurgården

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-03

Quirino tvåmålsskytt – och laget glödhet guldkandidat

En total scenförändring på Olympia betydde 3–0 till Djurgården inom loppet av sex minuter i andra halvlek.

0–1 genom Quirino efter en jättetabbe av Daniel Andersson i målet.

0–2 Daniel Sjölund på straff.

0–3 Quirino igen, frispelad av Jones Kusi Asare.

När Djurgården gjorde mål på allt mellan minut 51 och 57 säckade HIF ihop fullständigt. Och det var egna misstag som fällde avgörandet.

Vid 0–1 fumlade målvakten Daniel Andersson med bollen och en påpasslig Quirino prickade in sitt första mål i kväll.

Vid 0–2 hamnade Samir Beloufa på efterkälken och rev ner en framstormande Jones Kusi Asare.

Kylig Quirino

Djurgården drog ner rullgardinen definitivt när utmärkte Jones Kusi Asare friställde Quirino. Brassen visade kyla då han prickade in trean.

En blytung afton för Helsingborg som innan det första baklängesmålet hållt nollan i åtta (!) halvlekar på raken. Dessutom hade HIF bud på både 1–0 och 2–0 före paus. Rene Makondele, som gjorde en stark debut, och Henrik Larsson missade flera öppna chanser.

Alla trodde på 1–0 efter en halvtimme när Henke Larsson brände ett jätteläge ensam med Pa Dembo Tourray. Men en reflexräddning stoppade Henke från ett givet mål. Pa Dembo var Djurgårdens främste spelare i matchen.

Panikjagade

HIF fick lite plåster på såren när Makondele kunde reducera till 1–3 i 75:e minuten med hjälp av sin nye radarpartner. Men som det så ofta blir när ett lag panikjagar ytterligare ett mål (vilket hängde i luften)...Djurgårdens inhoppare Mikael Dahlberg nickade in 4–1 via Anderssons stolpe.

Rappare ben

Djurgården som saknade Johan Arneng (sjuk) inledde matchen klart bäst. Rappare ben och ett effektivare kortpassningsspel ledde fram till vassa chanser. Framförallt osade det katt runt Daniel Andersson kring 14:e minuten. Först tvingades han sträcka ut rejält uppe vid vänsterkrysset när Enrico fick på en tung träff. I nästa våg kom Lance Davids, för dagen högerback, loss och drog till med vänstern. Återigen svarade Andersson för en kvalificerad räddning.

Trelleborg nästa

Djurgården är nya serieledare efter en välförtjänt seger, om än något för stor.

– Vi fick kvalitet i kontringarna från mittfältet, det har vi haft svårt med tidigare. Men det är bättre ni snackar med spelarna, det är de som är värda uppmärksamheten i tidningarna i morgon, säger Dif-tränaren Siggi Jónsson till TT.

Härnäst väntar Trelleborg hemma på Stockholms Stadion. Med en nytänd Quirino. Och sannolikt en ny trepoängare.

Matchvinnaren Quirino till TT:

– Jag har inte spelat från start så mycket, nu fick jag och det har jag jobbat för. Det var kul att göra två mål dessutom, men viktigast var att Djurgården vann och leder serien.