Dagens namn: Östen

Ronaldo hjälte – vägrade fira

Uppdaterad 2012-09-03 | Publicerad 2012-09-02

Portugisen sköt sitt 150:e mål i Real-tröjan – vägrade fira efteråt

Först gav han Real Madrid säsongens första ligaseger via två mål – sedan linkade han ut skadad.

Efter matchen skapade Cristiano Ronaldo mystik kring varför han inte firar sina mål.

– Det är av privata skäl, säger han till AS.

Efter en krisartad ligastart för Real Madrid, där man bara tagit en poäng på två matcher, kom segern mot Barcelona i spanska supercupen lägligt för att ge José Mourinho och hans manskap lite andrum inför kvällens möte med Granada.

Stjärnan Cristiano Ronaldo var på lekhumör och satte 1–0 i den 26:e minuten. Skottet från vänsterkanten kom ur dålig vinkel, men touchade på en försvarare och gick mellan benen på målvakten Tono.

”Jag är lite ledsen”

Nio minuter efter paus slog Ronaldo till igen när han slog in returen på sitt eget avslut – hans 150:e mål för Real Madrid.

Men Ronaldo vägrade fira målen.

– Jag är lite ledsen. Jag firade inte av privata skäl, säger Ronaldo till AS.

Till Marca säger han:

– Klubben vet varför, men jag vill inte prata om det nu utan fokusera på Portugal (som snart spelar VM-kval).

Enligt nyhetsbyrån AP är Ronaldo missnöjd av ”professionella skäl” med ”folk inom klubben”.

Haltade av med lårkaka

Kort efter det andra målet var det dock slutspelet för portugisen. Borja Gomez fick sitt andra gula kort efter en närkamp med Ronaldo och visades ut.

Ronaldo gjorde ett försök att spela vidare, men tvingades linka av planen med en lårkaka.

– Ronaldo är en viktig spelare för oss, vår målgörare. Jag hoppas han drar nytta av veckans landslagsuppehåll och blir bättre snart, säger försvararen Sergio Ramos enligt nyhetsbyrån AP.

Med en kvart kvar fastställde Gonzalo Higuain slutresultatet till 3–0. Karim Benzema, i misstänkt offsideposition, frispelade fram Higuain som enkelt petade in bollen i mål.