Wendts revansch – gjorde första målet

Publicerad 2012-11-11

Wendt (i mitten) firar sitt mål.

Oscar Wendt, 27, har haft det tufft sedan flytten till Borussia Mönchengladbach, men nu ser det något ljusare ut.

Under söndagens match mot Greuther Fürth orsakade han först en straff men tog sedan revansch med sitt första mål i Tyskland.

Oscar Wendt.

När Oscar Wendt lämnade FC Köpenhamn 2011 gjorde han det som en landslagsaktuell vänsterback, redo att ta nästa steg.

Väl i Mönchengladbach blev det snart jobbigt.

Svensken fick få chanser och hade svårt att imponera när han väl fick dem.

Men när ordinarie vänsterbacken och lagkaptenen nyligen Filip Daems skadade sig fick han en ny chans.

Orsakade straff – igen

I förra veckans match mot Freiburg var han i allra högst grad inblandad då han både orsakade straff och spelade fram till ett mål – i söndagens match mot Greuther Fürth var det dags igen.

Efter tio minuter gick han in klumpigt på Gerald Asamoah varpå domaren blåste straff.

Men strax därefter reparerade han sitt misstag när han följde med på en omställning och efter en lång löpning nickade in 1-1, hans första mål i Tyskland, och skrek ut sin glädje. Allt på bara tolv minuter.

Mönchengladbach vann sedan matchen med 4-2 och kliver upp på åttonde plats i Bundesliga.