IFK Göteborg såg ut att gå mot en blytung förlust på Stadsparksvallen.

Då fixade Tobias Hysén en pinne efter en sen kvittering mot J-Södra.

– Vi är aldrig nöjda med en poäng, säger spelaren till C More.

IFK Göteborg

Efter avancemang i Europa League-kvalet och 2–1-seger hemma mot Jönköping Södra förra helgen har det nu varit en trögare vecka för IFK Göteborg.

Torsdagens förlust hemma mot Helsingfors följdes i dag upp med ett tungt poängtapp i allsvenskan.

Återigen var det J-Södra som stod för motståndet, men den här gången blev nykomlingen en betydligt svårare nöt att knäcka.

Motgångarna inleddes i slutet av första halvlek när Gustav Engvall blev liggande och fick ont efter en duell med hemmalagets Joakim Karlsson.

Mittbacken missade bollen fullständigt med en spark som i stället träffade illa på Engvall.

20-åringen fick benet ordentligt lindat och byttes ut i halvtid – jobbigt för Jörgen Lennartsson som redan saknade Mikael Boman i anfallet.

Hysén i huvudrollen

In hoppade i stället en höftskadad Tobias Hysén som hamnade i hetluften direkt i andra halvlek.

– Jag har lite problem med höften, men när skadan på Engvall kom var det bara att bita ihop och köra.

I minut 50 petade han bollen förbi en utrusande Damir Mehic och såg ut att få öppet mål. Då fällde målvakten spelaren men fick inte mer än gult kort som följd, till IFK-bänkens stora besvikelse.

Domaren bedömde att Rönneklev hade hunnit bryta bollen och att anfallaren inte berövades en målchans.

I stället för mål framåt kom en kalldusch bakåt. Efter ett vackert anfall från hemmalaget kunde Viktor Rönneklev spela bollen förbi John Alvbåge och servera Fredric Fendrich som dunkade in 1–0 i den 62:a inuten.

"Ofantligt många chanser"

IFK Göteborg svarade med att sätta extremt hög press – och fick till sist utdelning.

J-Södra såg länge ut att få med sig samtliga poäng men i den 85:e minuten fick Tobias Hysén sin revansch på Mehic.

34-åringen fick efter en rörig situation bollen och slog in kvitteringen säkert på volley.

Matchen slutade 1–1 och innebär att IFK Göteborg tappar mark i toppstriden.

– Jag är aldrig nöjd när vi inte vinner, vi har ofantligt många chanser, säger Jörgen Lennartsson till C More efter matchen.

Nu är det fem poäng upp till ledande IFK Norrköping och tre till Malmö som har en match mindre spelad.

Jönköping Södra är kvar på tionde plats.