Väldigt få pratade om Marouane Fellaini, 24.

Efteråt pratade alla om belgaren som fixade Evertons premiärskräll.

– Han är omöjlig att markera. Han gör det på träningarna också. Vi försöker att dra honom i håret, säger Phil Jagielka till Sky Sports.

– Han var outstanding, säger Phil Neville.

Robin van Persie, som värvades till Manchester United förra veckan i sommarens mest omtalade transfer, fick börja matchen på bänken.

Det blev inte holländarens afton.

När han byttes in med cirka 25 minuter kvar hade en hårfager (nåja) publikfavorit i hemmalaget redan stulit showen.

Marouane Fellaini var planens bästa spelare när Everton vann mot Manchester United i premiären (1–0).

I första halvlek, där Everton hade de farligaste lägena, oroade han gång på gång med starkt huvudspel och klokt targetspel.

Han kom dock inte närmare än en träff i stolpen.

Ribbträff

I andra halvlek började han med att nicka ned bollen till Leon Osman som dundrade bollen i ribban.

Marouane Fellaini bröt dödläget själv istället. På en hörna i den 57:e minuten nådde han högre än Michael Carrick och nickade in segermålet.

– Fint mål, fint inlägg, säger Fellaini till Sky på haltande engelska. Självklart är det en bra start.

Phil Neville hyllade matchvinnaren:

– När han spelar så här är han i princip ostoppbar. Det är så viktigt att ha en spelare som kan ta in bollen så man kan få upp laget. United hade försvarare borta så vi spelade mer direkt.

Tränaren David Moyes:

– Han (Fellaini) var excellent. Men vi vet att han är bra.

Everton gjorde en beundransvärd arbetsinsats och lyckades stå emot sista 20 minuterna när United tryckte på. Robin van Persie hann inte ta sig till några farliga lägen under sitt inhopp.

Den bästa chansen hade Tom Cleverley men då räddade duktige mittbacken Phil Jagielka på mållinjen.

Det var första gången på åtta år som United förlorade en premiär. Den gången föll man mot Chelsea (0–1).