Dagens namn: Birgitta, Britta

Assist av Guidetti när Alaves vann

Publicerad 2018-04-07

John Guidetti och Alaves tog sin första seger på fem matcher i mötet med Getafe.

En högst bidragande orsak till segern var John Guidetti som fint assisterade Munir El Haddadi till det avgörande 2–0-målet.

Alaves har en tung säsong bakom sig. Lagets anfaller John Guidetti har sedan övergången från Celta Vigo också haft svårt att göra avtryck i poängprotokollet. Inför mötet med Getafe stod anfallaren noterad för ett mål och två assist på tio matcher. Men mot Getafe kom Guidetti att spela en viktig roll när Alaves tog viktiga poäng och lyfte ytterligare från nedflyttningsstrecket.

Assisterade till 2–0

Första halvlek slutade mållös på Estadio de Mendizorroza men andra halvlek hann knappt börja innan hemmalaget tog ledningen genom mittbacken Victor Laguardia. I den 75 minuten slog sedan John Guidetti ett perfekt avvägt inlägg till anfallskollegan Munir El Haddadi som enkelt kunde nicka in 2–0.

Gästande Getafe fick sedan en chans att ta sig tillbaka in i matchen från straffpunkten. Men Vitorino Antunes saknade kylan och placerade bollen utanför. John Guidetti fick sedan applåder av hemmapubliken när han byttes ut på tilläggstid.

Alaves har i och med segern tolv poäng ned till Deportivo La Coruna på nedflyttningsplats.