Dagens namn: Sibylla

Andra raka för ÖSK

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-04-25

Favoriterna leder Superettan efter 4-1 mot Mjällby

Örebro SK leder Superettan efter en säker seger hemma mot Mjällby på Behrn Arena.

Nyförvärvet Sebastian Henriksson avgjorde med en elegant lobb i den 65:e minuten i en match som slutade 4-1 (2-0).

ÖSK var storfavoriter att återvända till allsvenskan redan förra året men slutade då bara femma.

Nu har laget startat med sex poäng på två matcher. Först 1-0 borta mot Landskrona följt av säkra 4-1 mot Mjällby under tisdagskvällen. Fredrik Nordback gjorde sitt andra mål för säsongen på straff i den 33:e minuten.

Henriksson lobbade

Vänsterbacken Joel Riddez spädde på minuten senare medan Simon Sjöfors reducerade för gästerna i början av den andra halvleken.

Mjällby, som förlorade premiären mot Ljungskile, spelade upp sig efter sitt ledningsmål men Sebastian Henriksson dödade matchen med en elegant lobb efter en dryg timmes spel. Ett annat nyförvärv, Johan Pettersson från Sirius, satte sedan 4-1.

En övertygande och rättvis seger för ÖSK som förutom målen skapade flera fina chanser och hade två bollar i virket. Mjällby fick dessutom sin målvakt Dusan Melicharek utvisad i slutet och målskytten Sjöfors fick hoppa in mellan stolparna.