Dagens namn: Nils

Lyckad comeback för ”Chippen”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-13

Nu är La Coruna nära nytt kontrakt

Christian ”Chippen” Wilhelmsson var tillbaka i La Coruna och spelade en timme i segermatchen mot Athletic Bilbao med klara 3–0. Det innebär att laget avancerade till åttonde plats i spanska La liga och kontraktet är på väg att säkras.

”Chippen” Wilhelmsson in action...

Wilhelmsson, som vilat två matcher på grund av en lättare lårskada, var pigg ute till höger på mittfältet. Svensken hade ett par bra skottlägen samt några fina framspelningar. Efter en halvtimme fick han se Fabricio Coloccini nicka in ledningsmålet efter ett inlägg av Alberto Lopo.

I den 62:a minuten bytte Wilhelmsson med Riki och det tog bara tre minuter innan inhopparen fixade en straff som Sergio slog i mål. Filipe Kasmirski avgjorde sedan matchen definitivt i den 79:e minuten efter ett bra vänsterskott från liten vinkel.

Holländaren Wesley Sneijder räddade tre poäng för Real Madrid när han gjorde segermålet mot Murcia efter 59 minuter. Sneijder skruvade in bollen i det vänstra krysset, utan chans för Murcias målvakt Fabian Carini. Real fick spela med tio man i 70 minuter sedan Miguel Torres blivit utvisad men hade ändå matchen under kontroll.

Real Madrid toppar tabellen, nio poäng före Barcelona när sex omgångar återstår och ser ut att vara på väg mot sin 32:a ligatitel. La liga avgörs definitivt den 7 maj när Real Madrid tar emot Barcelona hemma på Santiago Bernabéu-stadion.

Villareal ligger tio poäng bakom Real efter 0–1 borta mot Almeria på söndagskvällen. Målvakten Diego Lopez blev utvisad redan efter 17 minuter sedan han fällt Albert Crusat. Alvaro Negredo missade straffen men i den 84:e minuten gjorde Santiago Acasiete segermålet för hemmalaget.

Förre Hammarby-spelaren Sebastian Eguren hade en bra chans att kvittera i slutet men skottet tog rakt på målvakten Diego Alves. Eguren gjorde åter en bra match och det troliga är att han blir kvar i Villareal.