Irak förlorade - Sydkorea för starka

Publicerad 2015-01-26

Förlorade med 2-0 mot favoriten

Ahmed Yasin.

Det roliga är över för Irak och Örebros Ahmed Yasin. Favoriten Sydkorea blev för svåra och vann under måndagsmorgonen med 2-0 i semifinalen. Irak får nu i stället rikta in sig på bronsmatch.

I fredags avancerade Irak vidare till semifinal efter en helt galen match mot grannlandet Iran som Irak till slut kunde vinna efter straffar. Men nu är det roliga över, laget förlorade mot storfavoriten Sydkorea med 2-0 i semifinalen.

Sydkorea tog en stabil seger, 1-0 gjorde Kim Young-Kwon efter 20 minuters spel och 2-0 kom sedan redan fem minuter in i den andra halvleken när Kim Young-Kwon prickade mål. Efter det lyckades Irak aldrig att resa sig och får nu i stället rikta in sig på en bronsamtch.

Yasin utbytt

Örebros ytter Ahmed Yasin som gjort mål i de två senaste matcherna blev i dag mållös och byttes ut redan efter 63 minuters spel.

Sydkorea möter nu vinnaren av hemmanationen i morgondagens andra semifinal mellan Australien och Förenade Arabemiraten som mycket överraskande slog ut Japan i sin kvartsfinal. Finalen spelas på lördag.