Svara (!) – det har hänt saker i Europa League

Uppdaterad 2014-09-19 | Publicerad 2014-09-18

Telefoner, dansk mardröm och engelsk revansch

Ett mäktigt tifo, en olycklig telefon-förlust, en svensk startdebutant, en dansk mardröm och en engelsk revansch.

Det är de samlade intrycken efter den första omgången av Europa Leagues gruppspel.

Borussia Mönchengladbach, med Branimir Hrgota och Oscar Wendt från start, välkomnades till Europa League på bästa sätt av sin publik. Inför matchen mot Villarreal vecklade fansen ut ett mäktigt tifo på ena kortsidan.

Sedan spelade lagen 1-1 efter att Hrgota assisterat till ett mål samt bränt en bra chans och domaren tillfälligt tvingats stoppa spelet sedan en av spelarna trampade på en Iphone i gräset. En pinsam incident för en av lagläkarna som hade glömt telefonen på planen.

Räddade Englands ära

En ännu tyngre dag på jobbet hade danska Ålborgs reservmålvakt Carsten Christensen. Efter 59 minuter fick 28-åringen hoppa in efter att Nicolai Larsen orsakat en straff och visats ut. När matchen sammanfattades hade dansken släppt in fem mål i 0-6-förlusten mot Steuau Bukarest.

För engelsk del räddade Everton äran i den ständiga kampen mot Tyskland. Efter att Arsenal förlorat mot Borussia Dortmund, Manchester City mot Bayern München och Chelsea kryssat mot Schalke i Champions League slog Everton sin tyska motståndare Wolfsburg med klara 4-1. Detta inför ögonen på en tuggummituggande Nicklas Bendtner som fick hoppa in för tyskarna efter 61 minuter – till burop från den engelska hemmapubliken.

Jansson från start

För svensk del kan noteras att Alexander Kacaniklic samt Pierre Bengtsson (spelade hela matchen), Per Nilsson (ut efter 82) och Mikael Antonsson (in efter 82) fick fira en 2-0-seger mot HJK Helsingfors. Nicolai Jörgensen gjorde båda FC Köpenhamns mål.

I Belgien gjorde i sin tur förre Malmö FF-försvararen Pontus Jansson debut från start och spelade hela matchen när hans Torino klarade 0-0 borta mot Club Brygge.