Aston Villa tappade efter röda kortet

Publicerad 2014-11-02

Aston Villa var på väg mot första segern på sex matcher.

Då tog Christian Benteke ett rött kort och Tottenham vände till 2-1-seger.

Det lutar emot för Aston Villa. Inför dagens möte med Tottenham stod laget på fem raka förluster och noll gjorda mål.

Och trots att man tog ledningen genom Andreas Weimann mot Tottenham så räckte det inte till några poäng den här gången heller.

Syndabock: anfallaren Christian Benteke.

Belgaren tappade helt koncepten efter en duell med Erik Lamela. Första gav han Lamela en ful eftersläng och sen gav han en annant Spurs-spelare ett liten lavett. Domaren tog fram det röda kortet och Villa fick spela med decimerat manskap i drygt 25 minuter.

”Det var inte vackert”

De orkade i 18 av dem, sen smög Nacer Chadli upp på bortre stolpen och petade in kvitteringen. Avgjorde gjorde fansfavoriten Harry Kane som sköt en frispark via muren till 2-1 i den 90:e minuten.

– Det var inte vackert, men det är tre pinnar. Mycket känslor som svallade över åt båda hållen och de som blev vinnare där var Tottenham. De får de viktigaste domsluten med sig, säger Pontus Kåmark i Viasat.

Aston Villa ligger på 15:e plats med tio poäng på lika många matcher. Tottenham klättrar upp till en åttondeplats.