Publicerad 2014-08-03

Fint formbesked mot ”Gunners”

Knät verkar hålla.

Och Radamel Falcao har hittat nätet igen.

– Han är ovärderlig för oss, säger Monacos tränare Leonardo Jardim efter 1-0-segern mot Arsenal.

Colombianen missade VM efter en korsbandsskada.

Under lördagen gjorde Falcao comeback när Monaco lirade 2-2 mot Valencia i Emirates Cup. Då hoppade anfallsstjärnan in med runt 20 minuter kvar av andra halvlek – men blev mållös.

Då hade han inte spelat en match sedan han skadade sitt vänstra knä i en cupmatch mot Chasselay i januari i år.

Mot Arsenal behövde han 35 minuter för att hitta nätet.

Helt omarkerad nickade 28-åringen in 1-0 bakom en chanslös Wojciech Szczęsny i söndagens träningsmatch.

– Jag är mycket nöjd med Falcaos insats och att han gjorde mål, säger Leonardo Jardim.

Real intresserade

Framtiden i Monaco är dock osäker för colombianen. Real Madrid sägs jobba hårt för att locka över målkungen Falcao men enligt franske L'Equipe ville Real att Falcao skulle få lite mer matchträning innan klubben öppnar plånboken.

Efter 58 minuters hade Falcao spelat färdigt.

Arsenal såg ut att bli blåsta på en straff i matchminut 82 när Monacos målvakt kom ut fel på Chuba Akpom inne i straffområdet. Domare Martin Atkinson pekade först på straffpunkten, men ändrade sig efter diskussion med linjedomaren.

Matchen slutade 1-0 till Monaco.