Dagens namn: Alma, Hulda

Linköping knappade in

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-07-08

Umeå mållöst mot Djurgården

Inför det drygt två veckor långa uppehållet i damallsvenskan behåller Umeå sin ledning. Mot Djurgården blev det 0–0, men ner till tvåan Linköping skiljer det fem poäng.

Caroline Seger.

Linköping tog tre poäng sedan Caroline Seger bäddat för 3–1-segern mot Stattena med mål redan efter 52 sekunder. I andra halvlek fyllde sedan Kosovare Asllani och Jessica Landström på i målprotokollet. Reduceringen kom i slutminuterna genom Hanna Pettersson.

Tredjeplacerade Malmö slog bottenlaget Piteå med 2–0. Landslagsspelarna Linda Forsberg och Therese Sjögran, båda nyligen uttagna i truppen till Sveriges träningslandskamper mot Kina och Finland, låg bakom 1–0 i den 19:e minuten där Sjögran stod för assisten och Forsberg för målet. Sex minuter senare utökades ledningen genom Maria Aronsson.