Dagens namn: Ellen, Lena

Mourinho psykade Roma – med Ibra på bänken

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-02

En skadad Zlatan Ibrahimovic följde Inters mirakelcomeback mot Roma från bänken.

Efteråt avslöjade José Mourinho att Ibra tagits ut i truppen enbart för att injaga fruktan hos bortalaget.

– Det var ett psykologiskt drag för att skrämma Roma, säger portugisen.

Skakad Mourinho.

Zlatan Ibrahimovic fanns något överraskande inte med i Inters startuppställning i stormatchen mot Roma, första gången han inte spelade från start i Serie A den här säsongen.

– Han var inte tillgänglig för spel, det är nästan en muskelskada. Hade det varit Manchester United hade han spelat, men vi kunde inte riskera någonting, förklarade Inter-tränaren José Mourinho på presskonferensen efter matchen.

– Jag mår bra, sa Zlatan själv.

Skulle sätta skräck

Ändå fanns han med på bänken. Enligt José Mourinho var det för att Ibras blotta närvaro skulle sätta skräck i Roma-spelarna.

– Att sätta Zlatan på bänken var ett psykologiskt drag, för att skrämma Roma, säger han.

Zlatan fick se sitt Inter lida fruktansvärt i den första halvleken. Roma dominerade fullständigt före paus och gick in till halvtidsvilan med en 2–0-ledning.

Men Inter kom tillbaka i andra halvlek och det var Zlatans ersättare som gjorde jobbet. Mario Balotelli gjorde två och Hernan Crespo nickade in 3–3 med tio minuter kvar.