Publicerad 2014-03-13

Hemmaseger på Estádio do Dragao

Han radade upp kalasräddningar.

Men inte ens suveräna Pepe Reina, 31, kunde rädda Napoli mot Porto.

– Vi behöver ett annorlunda Napoli till nästa möte, säger målvakten till Mediaset.

Napoli kom till avspark med nio raka matcher utan förlust.

Men det var Porto som inledde bäst och skapade mest. Ett tag var det Porto mot Pepe Reina i Napoli.

Jackson Martinez hade ett gyllene läge att sätta 1-0 redan efter drygt tio minuter – men Pepe Reina svarade för en makalös reflexräddning.

I andra halvlek bombade Portos Fernando på, men även då visade Reina upp sin spänst och motade bort bollen från krysset.

I 57:e minuten klappade Napoli-försvaret ihop och Jackson Martinez dunkade in 1-0 efter hörna – ett resultat som stod sig matchen ut.

– Åtta av tio skjuter tolv meter över i ett sådant läge, säger TV4:s expert Hasse Backe.

Napoli hade ett flertal jättemöjligheter i andra halvlek – men den riktiga skärpan fanns inte där och italienarna måste nu vinna returmötet nästa torsdag.

– Vi hade ett några chanser, men jag måste säga att det var ett rättvist resultat, säger Reina.

Valencia nära kvarten

Ett annat av topplagen, Valencia, ser ut att ha kvartsfinalen i sin hand.

Trots frilägesutvisning på Seydou Keita i den 24:e matchminuten hade spanjorerna inga problem mot bulgariska skrällaget Ludogorets och vann med 3-0 på bortplan.

FC Basel mot Salzburg slutade 0-0.