Här börjar han avbetalningen

Uppdaterad 2013-11-08 | Publicerad 2013-11-07

270-miljonersvärvningen har vaknat

Lamela firar och gratuleras av Defoe.

Ett mål, en ordnad straff och säkrat avancemang från Europa Leagues gruppspel via 2-1 mot Scheriff.

270-miljonersvärvningen Erik Lamela har äntligen börjat avbetalning till Tottenham.

Tottenham har hyllats för sina värvningar inför säsongen. Paulinho och framförallt Christian Eriksen har klivit in och övertygat direkt. Men en av de mest spännande nyförvärven har ”Spurs”-fansen fått vänta på.

Slog till med vänstern

På torsdagen presenterade han sig till sist och då gjorde han det rejält. Erik Lamela sänkte på egen hand Sheriff i Europa League.

Efter timmen spelad höll sig Lamela framme efter att Christian Eriksens framspelning fastnat på försvarare. Den 21-årige mittfältaren slog då till med vänstern och tryckte in ledningsmålet.

561 mållösa minuter

Argentinaren, som värvades för motsvarande 270 miljoner kronor från Roma, gjorde därmed sitt första mål för Tottenham efter 561 spelade minuter. Bara sex minuter senare var han också med och avgjorde matchen.

21-åringen bjöd då på en riktig delikatess när han sulfintade sig förbi två försvarare och lurade en tredje innan han gjordes ner i straffområdet. Straffen utnyttjade Jermain Defoe till 2-0, hans 23:e Europamål för Tottenham, i matchen som slutade 2-1.

Segern betyder att ”Spurs” säkrat avancemanget från gruppspelet trots att två matcher återstår. En första avbetalning från Erik Lamela.