Villa straffade Chelsea – på tilläggstid

Villa-spelarna jublar efter mål av Shanun Maloney. Petr Chec deppar.

Två straffar.

Tre utvisningar.

Lite gruff, några målvaktstavlor och frisparksmål.

Mötet mellan Chelsea och Aston Villa hade precis ALLT.

På tilläggstid slog Gareth Barry in 4-4 på straff och snodde med sig en poäng från London för sitt Villa.

Det tidiga mötet i London på Boxing Day blev en rejäl holmgång – och en klar kandidat till årets match i Premier League.

Ny tavla av Cech

Aston Villa gick i från till 2-0 i första halvlek efter två mål av Shaun Maloney. 2-0-målet kom efter en rejäl målvaktstavla av Petr Cech. Tavlan var hans andra blunder på lika många veckor.

På tilläggstid i första halvlek fick Villa Zatyiah Knight utvisad sedan han gått hårt åt inbytte Michael Ballack i straffområdet. Ballack överdrev sitt fall en aning men domaren valde ändå att skicka Knight av planen och peka på straffpunkten.

Andrei Shevchenko slog in straffen och fem minuter in i andra halvlek dubblade han sin målskörd för säsongen när han dunkade in 2-2. Läckert.

Shevchenko låg även bakom Alex 3-2 mål men Villa gav sig inte utan kvitterade genom dansken Martin Laursen. Petr Cech såg väldigt passiv ut på inlägget från vänster och Laursen kunde styra in 3-3 utan att bli störd.

Cole räddade med handen

Chelsea såg ut att gå mot tre viktiga poäng när Michael Ballack satte 4-3 på frispark i 88:e. Men dramatiken var inte över.

På tilläggstid radade Aston Villa upp kvitteringschanser. Ashley Cole räddade en boll på mållinjen med bröstet/armen – domare Dowd tyckte det mest var med armen och pekade på straffpunkten för andra gången. Sekunden senare slet han upp sitt tredje röda kort för eftermiddagen. Gareth Barry slog in 4-4 och Villa fick med sig en poäng från Stamford Bridge.

Tidigare hade Chelseas mittback Ricardo Carvalho visats ut efter en vårdslös tvåfotstackling.

Matchen var Chelseas 73:e raka match utan förlust hemma i London. Olof Mellberg spelade hela matchen för sitt Villa.

Robbie Keane tog lite revanch för sin straffmiss i London-derbyt mot Arsenal senast när han gjorde två av målen i Tottenhams 5-1-seger mot Fulham på White Hart Lane.

Irländaren inledde målskyttet när han slog in en stolpretur efter 27 minuter och satte även det viktiga 3-1-målet – bara två minuter efter att Clint Dempsey reducerat för Fulham.

Fredrik Ljungberg spelade även han 90 minuter när hans West Ham ”bara” fick med sig en poäng från hemmamötet med Reading. West Ham fick spela större delen av matchen med en man mer sedan islänningen Brynjar Gunnarsson visats ut i första halvlek efter en rå tvåfotstackling.

Nolberto Solano chippade in 1-0 för West Ham strax före paus men Dave Kitson kvitterade för Reading kvarten in i andra halvlek.