Drömmålet som sänkte Arsenal

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-13

Owen Hargreaves gjorde ”en Ronaldo”

Ronaldo tittar på när Hargreaves avgör.

Det är inte bara Cristiano Ronaldo som kan skjuta frisparkar i Manchester United.

Owen Hargreaves avgjorde toppmötet mot Arsenal med ett riktigt drömmål.

– Jag frågade inte Ronaldo, jag bara tog den, säger Hargreaves.

Manchester United ser mer och mer ut som ett mästarlag. I dag vände laget 0–1 till 2–1 mot Arsenal hemma på Old Trafford.

Emmanuel Adebayor nickade in Arsenals ledningsmål tre minuter efter paus. Men Cristiano Ronaldo satte kvitteringen på straff bara sex minuter senare, efter att William Gallas tagit med handen innanför straffområdet.

Wenger: Vi är borta

Och sedan var det Owen Hargreaves tur att kliva fram. På en frispark strax utanför straffområdet knorrade han mycket vackert in avgörande 2–1 bakom en chanslös Jens Lehmann i målet.

– Ronaldo tog frisparken i första halvlek och motiverade ”Det är för långt från mål för dig”, säger Hargreaves till AP.

Ronaldos skott blockerades i muren och när ett nytt tillfälle dök upp i andra halvlek tvekade inte Hargreaves.

– Det var närmare mål, så jag frågade honom inte...

Resultatet vet ni och nu ligger United nio poäng före Arsenal som kan sluta drömma om ligatiteln.

– Vi är borta, säger Arsenals tränare Arsene Wenger till AP.