Hjälte igen – med ett nytt drömmål

Publicerad 2012-09-02

Osvaldo visade klass i stormatchen

Roma tog en mycket imponerande seger borta mot Inter i kvällens toppmöte på Giuseppe Meazza.
Huvudpersonen var Pablo Osvaldo, 26, som levererade ett nytt klassmål.
Han noterades dessutom för en assist och ett rött kort i Romas 3-1-seger.

Första halvlek mellan Inter och Roma på Giuseppe Meazza höll absolut högsta klass.
Tempot var skyhögt och lagen bytte målchanser med varandra likt två fäktare i intensiv duell.

Redan efter 15 minuter kunde bortalaget ta ledningen efter att Alessandro Florenzi mött ett inlägg från Francesco Totti med huvudet och skarvat in bollen i ena högra hörnet. Precis innan paus kvitterade Inter efter mål av nyförvärvet Antonio Cassano.

Mål av absolut högsta klass

I andra halvlek mattades tempot något. Publiken fick trots det se två mål av absolut högsta klass.
Efter 67 minuters spel hittade Totti anfallaren Pablo Osvaldo med en djupledsboll. Osvaldo tvekade inte. Fri mellan backarna mötte han bollen direkt och lobbade in ledningsmålet. Ytterligare ett världsklassmål av anfallaren som i förra omgången cykelsparkade in ett mål mot Catania.
Tio minuter ifrån slutet smällde dessutom brassen Marquinho in Romas tredje mål för kvällen genom ett skott ifrån en näst intill omöjlig vinkel, framspelad av Osvaldo.
Just Osvaldo lyckades sedan fullborda sitt något ovanliga hattrick genom att dra på sig sitt andra gula kort i slutskedet av matchen. Ett mål, en assist och en utvisning blev anfallarens facit denna kväll.

På annat håll vann Napoli över Fiorentina i kvällens tredje toppmatch. Slutresultatet skrevs till 2-1 efter mål av Hamsik och Dzemaili för hemmalaget. Reduceringsmålet inprickat av Stevan Jovetic i 87:e minuten. På Sardinien lyckades Albin Ekdal rädda en poäng för sitt Cagliari genom en sen kvittering. I Rom var Miroslav Klose högst delaktig i Lazios vinst över Palermo med 3-0. Tysken noterades för två mål.