Neymar presenterade sig direkt

Uppdaterad 2013-06-16 | Publicerad 2013-06-15

Slog till med drömmål i Confederations Cup

Confederations Cup var inte ens tre minuter gammal när Neymar, 21, slog till.

Barcelona-stjärnan dundrade in ett drömmål direkt när Japan besegrades turneringens premiärmatch.

– Jag är överlycklig över att göra mål, säger Neymar.

I flera år har han varit en superstjärna i skuggorna.

Hemma i Brasilien har han blivit hela landets fixstjärna men trots ett 20-tal mål för landslaget och spel i OS är det inte många som har sett supertalangen en hel match.

Men det tog bara två minuter och 50 sekunder för honom att presentera sig inför omvärldens blickar i Confederations Cup-premiären mot Japan.

Rakt upp i krysset

Vänsterbacken Marcelo drev fram med bollen, slog ett stenhårt inlägg på centertanken Fred, som i sin tur behärskat bröstade ner bollen till Neymar.

Den nyvärvade Barcelona-spelaren drog till direkt – hans blott andra bollkontakt i matchen – och dundrade upp bollen i krysset på halvvolley.

– Jag är överlycklig över att göra mål. Jag försöker alltid utveckla mitt spel och vill att laget ska spela som en enhet, säger Neymar enligt goal.com.

Paulinho dubblade ledningen

Japan stod upp bra och spelade smart, men den hungriga hemmanationen kontrollerade matchen och kunde dubbla ledningen via ett Paulinho-skott.

I slutet av den andra halvleken byttes Neymar ut, men någon fara ska det inte vara.

– Jag mår bra och är redo för nästa match, säger han.

Matchen slutade 3-0 efter en vacker kontring iscensatt av Chelseas Oscar, 21, och Strömberg menade att det betydde mycket för hemmafavoriterna att de fick andas ut och spela av matchen.