Målvakten stod för en jätteräddning på Tobias Erikssons kanonskott.

Malmö FF var fyra poäng efter Häcken inför dagens match. Nu skiljer det bara en.

Men det var nära att Malmö tappade sin 2-0-ledning.

Ricardinho gav MFF ledningen i den 15:e minuten efter att han placerat in 1-0.

Kort senare hade Daniel Larsson ett jätteläge att utöka när han kom fri, men lobbförsöket blev misslyckat.

Kalmar pressade

Larsson, som inte gjort mål på elva matcher, fick dock revansch när han bara minuter senare satte 2-0.

Malmö gick för ytterligare ett mål, men i stället nickade Erik Israelsson in reduceringen.

Tokelo Rantie prickade ribban kort senare, men sedan började Kalmarpressen.

Tobias Eriksson fick en jätteträff och var nära att sätta kvitteringen, men Johan Dahlin stod för en superräddning.

”Mycket känslor”

I den 82:a minuten fick Papa Alioune Diouf på en bra nick på hörna, men avslutet gick utanför.

Malmö lyckades dock hålla tätt och därmed också hålla liv i guldstriden.

– Vi har ett mycket bra lag och vi tror på oss själva. Jag säger som jag sagt tidigare, vinner vi bara våra matcher så tror jag på guld, säger Jiloan Hamad till TT.

Elfsborg möter IFK Norrköping senare i eftermiddag och har chansen att ta över serieledningen.