Först inga nerver alls – sedan guldfrossa.

Men Elfsborg redde ut stormen och fick med sig tre poäng från Mjällby.

– Totalt sett är jag väldigt nöjd, säger Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson till C More.

Elfsborg var tvunget att vinna mot Mjällby för att sätta sig i en stark sits inför sista omgången av allsvenskan.

Och Boråslaget lyckades vinna med 3–2 efter att Viktor Claesson blivit matchhjälte med det avgörandet målet efter en dryg timme.

– Det var ju spännande. Vi började väldigt bra, men hade behövt 3-0 får att få lugn på det här och få slut på deras entusiasm också, säger Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson till C More.

Tog en 2–0–ledning

Det var en nervig tillställning.

I den 21:e minuten gav Lasse Nilsson Elfsborg ledningen och fem minuter senare utökade Anders Svensson till 2–0. Då såg det stabilt ut i Boråslaget.

Men sedan drabbades Elfsborg av guldfrossa.

I den 43:e minuten sprang Mjällbys Marcus Ekenberg i djupled och chippade bollen i stolpen. Craig Henderson var påpassligt framme och satte reduceringen för Mjällby.

En dryg timme in i matchen kvitterade sedan Henderson när han helt omarkerad fick hoppa upp mitt framför mål och nicka in 2–2.

Dröjde med bytet

Elfsborg förberedde ett byte och Lasse Nilsson skulle ha lämnat planen. Men bytet dröjde och Nilsson stannade kvar på planen och blev frispelad framför mål.

Han sköt ett skott som Asper räddade. Men efter att Ishizaki skickat upp bollen i luften kunde Viktor Claesson sätta avgörande 3–2 med skallen.

– Vi var på väg att byta ut honom (Nilsson), men han fick energi att kriga. Och det är såna krigare som gör att vi vinner sådana här matcher, säger Lennartsson.

AIK och Häcken borta från guldet

Resultatet betyder att Elfsborg går upp på 58 poäng, två fler än tvåan Malmö FF som spelade 1–1 mot Örebro senare på torsdagen.